Hidangan itik goreng rangup masakan lazat


Hidangan itik goreng rangup masakan lazat – praktikal adalah seperti seorang karya seni kerana terdapat kesukaran dalam cara membuatnya. Atas peluang yang baik buat masa ini ingin resep sop buntut sapi ncc menyampaikan Info resepi masakan itik goreng bagi anda yang mencari rujukan tambahan. Mungkin resipi bagaimana untuk membuat lazat itik goreng rangup ini praktikal sepadan disajiakan kepada rakan-rakan anda atau ditafsirkan untuk adik di rumah

f:id:hellnida:20151130105410j:plain


Bahan-bahan resipi membuat piring yang benar-benar tidak terlalu menyusahkan dan ribet. Anda boleh resep es krim coklat ncc mendapatkannya dengan mudah. Bilakah hidangan ini diwujudkan tidak syak lagi keputusan yahut dan lazat.

Resepi itik goreng rangup

Bahan-bahan/rempah ratus:

1 ekor itik dipotong 4 bahagian
2 keping daun bay
6 helai daun limau nipis Buang tulang
ekstrak Serai 3 batang jagung, memarkan putih
1000 ml air
2 camca besar jus Asam (dari 2 sudu teh Asam dan 3 camca besar mak
minyak untuk menggoreng

Halus bahan perasa:

10 pusingan bawang
5 ulas bawang putih
4 hazelnut panggang bijirin
3 cm halia
3 cm lengkuas
2 cm kunyit panggang
1 sudu teh ketumbar
2 sudu teh garam

Bahan: Kremesan

250 ml santan dari 1/4 bijirin kelapa
tepung beras 120 g
25 gram tepung sagu
1/2 sudu teh garam
4 ulas bawang putih Puri
1/2 sudu teh serbuk bouillon ayam
kuning telur 1

Bahan-bahan sambal:

1 cm lengkuas memarkan
ekstrak Serai 1 batang jagung, memarkan putih
1 tomato yang dipotong hirisan
2 keping daun bay
1/2 sudu teh garam
1/2 sudu teh Asam
2 sudu teh gula perang com
100 ml minyak untuk sautéing

Halus bahan perasa:

8 kerinting merah padi
4 keping merah cayenne pepper
6 bijirin daripada bawang merah
2 ulas bawang putih
1 sudu teh udang paste bahan api

Cara pemprosesan:

Direbus itik, dengan herba, daun Bay, daun limau, Serai, air Asam dan air hingga masak dan meresap dengan api kecil. Angkat. Chill. Mengukur 250 ml air perasa itik.
Itik goreng dalam minyak panas sehingga masak.
Campurkan bahan-bahan perasa dan itik air kremesan. Tuang kremesan bahan-bahan dalam minyak panas. Mengurangkan kepanasan. Mengumpul. GORENG sehingga masak melalui dan rangup.
Sambal bawang merah: tumis bahan perasa yang lancar, lengkuas, Serai, tomato dan daun Bay sehingga wangi.
Masukkan garam, Asam dan gula perang. Masak sehingga selesai.
Berkhidmat itik goreng dengan kremesan dan sambal.
Untuk 4 hidangan

Jika itu adalah maklumat mengenai resipi bagaimana untuk memasak rangup sedap goreng itik praktikal yang kami boleh sediakan untuk anda di rumah. Terus mencipta Tukang masak dan tahan baik dan Jangan sekali-kali berputus asa. Akan pasti memaklumkan tidak dapat mencipta rumah keluarga bangga. Untuk lain-lain maklumat tambahan anda juga boleh membaca buku masakan (kari) kari kambing adalah mudah, praktikal