Resipi ayam cincang Lazat


Jika ayam punya bosan dengan bertetulang, anda boleh cuba resipi yang satu ini, kerana ayam di cincang-cincang resep wedang sekoteng istimewa makan ia menjadi mudah. Anda tidak perlu bersusah payah sibuk mengasingkan tulang dengan daging semasa memberi makan.

Rasa aromatik kerana resep wedang ronde solo menggunakan basil leaves, membuat bau aroma akan makan satu ini tidak tidak sabar-sabar. Jadi teruskan mencuba Ya, inilah resipi.


Resipi ayam cincang

Cetak
Masa penyediaan
25 minit
Masa memasak
20 minit
Jumlah masa
45 minit

Pengarang: Siska
Jenis resepi: utama
Masakan: Indonesia
Cadangan hidangan: 6
Bahan-bahan
Bahan-bahan:

ayam 1
3 keping daun limau nipis, dihiris halus
2 sudu besar jus limau nipis
hijau 2 tangkai daun bawang, dihiris halus
2 tandan kecil basil leaves sebut harga
4 sudu besar minyak untuk sautéing

Halus bahan perasa:

15 bijirin daripada bawang merah
5 ulas bawang putih
padi merah kering 10-15
segmen 1 jari kunyit
segmen 1 jari halia, lobak
garam secukup rasa

Bagaimana untuk membuat satu

Ayam basuh bersih, kemudian direbus dengan ditambah garam secukup rasa sehingga masak. Angkat, Parit. Setelah sejuk, ambil daging, kemudian cincang-cincang, ketepikan.
Panaskan minyak, tumis bahan perasa lancar, hijau bawang besar dan daun limau hingga aromatic. Daging ayam cincang, input, sambil masak untuk sekali-sekala dalam campuran sehingga sebati sebati dan meresap. Masukkan daun basil, Gaul.
Buat Tambah jus limau, kacau sehingga sebati, kemudian padamkan api. Sedia untuk dihidangkan.


Resipi ayam cincang sangat mudah dibuat betul, lebih baik untuk makan dengan pinggan nasi putih hangat yang disertai dengan segelas jus oren sejuk.